Hakukoneoptimointi

10 huomioitavaa asiaa hakukoneoptimoinnissa vuonna 2016

Vuonna 2016 hakukoneoptimoinnin tärkeys ei vähene. Päinvastoin, sen tärkeys korostuu Googlen hakukonemainonnan tuoreimpien muutosten ansiosta. Googlen muutokset poistivat mainokset hakutulossivun oikealta puolelta. Mainospaikkojen määrä väheni, joka varmasti osaltaan lisää kilpailua näkyvyydestä ja nostaa luonnollisesti klikkaushintoja.

Vuonna 2016 Google jatkaa hakukoneiden valtiaana aiempien vuosien tapaan ottaen valtaosan tiedonetsijöistä omalle hakukoneelleen. Vuonna 2016 osa kävijöistä edelleen välttelee maksettujen mainoksien klikkaamista, joka omalta kantiltaan nostaa hakukoneoptimoinnin kilpailun merkitystä.

10 huomioitavaa asiaa hakukoneoptimoinnissa 2016

1. Asiakasystävällinen sisältö

Google painottaa yhä enemmän lukijan saamaa kokemusta. Google asettaa sivuston ylläpitäjälle vastuuta lukijan viihtyvyydestä. Lukijan saama hyvä lukukokemus perustuu hyvään ja rikkaaseen sisältöön, joka saa lukijan viettämään aikaa sivuillasi. Käytä tekstin lisäksi videoita, kuvia, infografiaa, pelejä, jne..

Google rakastaa uniikkia sisältöä. Kirjoita tekstisisältösi poikkeavalla tavalla ja muista ettet pääse koskaan hakukoneissa kilpailijasi ohitse kopioimalla kilpailijoidesi taktiikoita tai sisältöä. Ole poikkeava ja sinut huomataan!

2. Avainsanat tekstisisällössä

Google on kehittynyt ymmärtämään tekstin sisältöä aiempia vuosia paremmin. Takavuosina menestykseen riitti avainsanojen yliviljely tekstissä, mutta kehityksen myötä sama tekniikka ei enää tuo menestystä. Hakukoneoptimoinnissa hakusanojen viljelyä tulee välttää ja toistaa haluttuja sanoja vain silloin kun ne tekstin sisältöön sopivat. Muista että kirjoitat sisältöä lukijoillesi, et hakukoneille.

3. Sivuston skaalautuvuus mobiiliin

Vuonna 2015 Google ilmoitti pudottavansa niiden sivustojen hakukonesijoituksia, jotka eivät ole mobiilikäyttäjille skaalautuvia (responsiiviset sivut). Yhä useampi käyttäjä selaa sivuja älypuhelimellaan tai tabletillaan ja näille käyttäjille Google haluaa tuoda onnistuneen käyttäjäkokemuksen. Skaalautumattomat sivustot tuovat mobiilikäyttäjilleen negatiivisia tuntemuksia ja he saattavat poistua nopeasti sivuilta. Lyhyistä vierailuajoista Google tekee oman päätelmänsä sivuston tärkeydestä. Vuosi 2016 painottaa enenevässä määrin mobilikäyttäjien huomioimista.

4. Hakusanatutkimus

Monilla aloilla vaikeutena on oikeiden hakusanojen löytäminen. Yritys kyllä tietää teknillisesti oikeat termit, mutta epäselvää voi olla se millä hakusanoilla asiakas niitä hakee. Mikä olisi oikea hakusana internet-sivuja suunnittelevalle yritykselle? Onko tärkein hakusana verkkosivut, internet-sivut vai kotisivut?

Avainsanoihin saat ideoita Google Keyword Planner -avainsanatyökalulla.

5. Tekstisisällön määrä sivuilla

Tekstisisällön määrällä ei ole tarkkaa määritettä, mutta on selkeää, että reilusti tekstiä sisältävät sivut menestyvät hakukoneissa. Menestys tosin riippuu osittain myös sisällön laadusta. Verkkosivuston tärkein sivu on etusivu, jossa tulisi olla kattavasti tietoa noin 1000 sanan edestä.

6. Sisäiset linkitykset

Sisäisillä linkityksillä on monta hyötyä: ne opastavat lukijaa siirtymään häntä kiinnostaviin aiheisiin ja pitävät lukijan pidempää sivuilla. Käytä sisäistä linkitystä käsitekartan (Mind Map) idealla, jossa jokainen linkitys liittyy käsiteltävään aiheen kautta ostotapahtumaan.

7. Ulkoiset linkitykset

Ulkoiset linkitykset ovat sinun sivuillesi kohdistuvia linkityksiä. Joku toinen verkkosivusto on laittanut omille sivuilleen linkin sinun sivuillesi. Linkkien avulla saat sivuillesi lukijoita samalla kun Google nostaa sivustosi arvostusta. Googlen ajattelutavan mukaan hyvillä sivuilla on runsaasti suosittelulinkkejä.

8. H1-otsikko, Meta Description ja Titlen nimeäminen

Title, Meta Description ja H1-otsikon nimeäminen hakusanan mukaan ovat vuonna 2016 edelleen hakukoneoptimoinnin toimivia keinoja.

9. Sivuston latausaika

Uusimman tutkimuksen mukaan monella nettikäyttäjällä on vaikeuksia odotella sivuston latautumista kahta sekuntia pidempään. Hitaasti latautuvat videointrot ja suuret aloituskuvat ovat historiaa. Sivuston latausaika on yksi Googlen arvioimista laatukriteereistä.

10. Sisältörakenne

2016 Google painottaa selkeää sisältörakennetta, jossa käyttäjän on helppo siirtyä sivulta toiselle ja josta hän löytää helposti haluamansa tiedon.

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita