Google AdWords

10 syytä käyttää Google AdWords -hakukonemainontaa

”Miksi käyttäisin hakukonemainontaa?” ja ”Toimiiko AdWords?” Ovat yleisiä kysymyksiä asiakkailtamme, jotka ovat kuulleet hakukonemainonnan tehokkuudesta, mutta eivät ole varmoja sen sopivuudesta oman liiketoiminnan markkinoimiseen. Meidän mielestämme Google AdWords -hakukonemainonta sopii lähes kaiken liiketoiminnan mainostamiseen. Klikkauspohjainen hinnoittelu vaatii osakseen paneutumista ja aikaa, mutta tehty työ tuo tulevaisuudessa mukanaan tehokkaita tuloksia ja myyntiä. Olemme tehneet hakukonemainontaa useille yrityksille ja opastaneet miten se toimii parhaiten juuri heille.

Hakukonemainonta sopii parhaiten toteutettuna yhdessä muiden markkinointien ohessa. Hakukonemainontaa käyttäessä ei pidä unohtaa hakukoneoptimointia. Markkinointibudjetti on hyvä jakaa tehokkaimpien markkinointikanavien kesken ja seurata tapahtumien muutoksia.

Tämä artikkeli on sinulle joka mietit hakukonemainonnan sopivuutta liiketoimellesi.

1. AdWords on skaalautuva

Mainostajan yksi haasteellisimmista mainostavoitteista on löytää omalle yritykselle mukautuvin mainostustapa. Täydellistä keinoa ei varmasti ole mahdollista löytää, mutta monet yritykset ovat saaneet hakukonemainonnan avulla niin hyviä tuloksia, että sijoittavat siihen vuosittain miljoonia euroja. Osa asiakkaistamme ovat olleet tuloksiin niin tyytyväisiä, että hakukonemainostuksesta on tullut yritysten päämarkkinointikanava. Osa asiakkaistamme keskittyvät markkinoinnissa ainoastaan hakukonemarkkinointiin.

AdWords-hakukonemainonnan etuna on skaalautuvuus. Tehokkaasti toimivissa kampanjoissa voit hienosäätää kampanjoiden asetuksia tai lisätä sen saamaa näkyvyyttä nostamalla mainosbudjettia.

2. AdWords hallitsee hakukoneiden parhaita paikkoja

AdWords kuuluu Google-kompleksiin ja ja siksi on luonnollista että maksullinen AdWords-hakukonemainonta saa Google-hakujen näkyvimmät paikat. Hakukoneoptimoijalle ensimmäisten paikkojen menetys voi olla tuskallista, mutta hakukonemainostajalle tilaisuus on houkutteleva, sillä oman mainoksen voi saada parhaimmalle paikalle hetkessä. Ensimmäisistä mainoksien sijaintipaikoista liikkuu urbaaneja legendoja. Niiden mukaan ensimmäisiä mainoksia ei klikata. Tämä on kuitenkin harhaa, sillä hyvin suunnitellut mainokset tarjoavat vastauksen hakijan pulmaan. Ja harva edes tietää mainoksen ja luonnollisen hakutuloksen eron. Google ei suotta ole sijoittanut mainoksia näkyvimmmille sijainneille. Se tietää että kyseiset paikat ovat hakusivun klikatuimpia. 2/3 ensimmäisen sivun klikkauksesta tapahtuukin mainokseen.

3. AdWords-mainokset muuttuvat helpommin ostotapahtumiksi

Mainokset tarjoavat hyvinsuunniteltuina vastauksen asiakkaasi ongelmaan ja saattavat siksi olla tehokkaampia kuin luonnolliset hakutulokset. Huolellisesti tehdyt asetukset sekä avainsanavalinnat muuttuvat helposti tehokkuudeksi.

4. AdWords on mitattava

Perinteisiin mainosmuotoihin (televisio, radio, lehdet) verrattuna AdWordsin tuloksia voidaan mitata. Hakukoneoptimoinnin ja hakukonemainonnan ero on siinä että hakukoneoptimoinnin kautta saatuja tuloksia on vaikea analysoida, sillä vierailijan tekemistä valinnoista ei jää tietoja. AdWords tarjoaa läpinäkyvän kattauksen kävijöistä, joista voi päätellä mitkä valinnat toimivat ja mitä tulee muuttaa.

5. AdWords-mainostamisessa tuloksia tulee nopeammin kuin hakukoneoptimoinnissa

Uusilla sivuilla ja tuotteilla voi kulua kuukausia ennenkuin hakukoneoptimointi tuottaa näkyviä tuloksia. Uusilla sivuilla näkyvyyden saaminen on hidasta, sillä niiden täytyy osoittaa Googlelle olevansa tarpeellisia sivustoja. Google ei hylji uusia sivuja, mutta niiden sijoitus lähtee pohjalta ja nousee ajan kuluessa.

AdWords on hyödyllinen mainostapa uusille sivustoille, sillä sen avulla näkyvyyttä saa nopeasti. Se on hyödylinen myös hakukoneoptimoinnin yhteydessä. Nopeuden vuoksi se sopii osaltaan myös avainsanojen testaustyökaluksi, jonka avulla uuden sivuston sisältämiä hakusanoja testataan. Jos AdWordsiin määritellyt avainsanat osoittautuvat suosituksi, niitä on syytä käyttää myös hakukoneoptimoinnissa.

6. AdWords on usein yksinkertaisempaa kuin hakukoneoptimointi

Hakukonemarkkinointi on helpompaa kuin hidas ja monivivahteinen hakukoneoptimointi. Hyvin ja huolellisesti toteutettu AdWords-kampanja tarvitsee toteutuksen jälkeen vain seurausta ja optimointia toimiakseen ja näkyäkseen tulevaisuudessakin asiakkaille. Suurin työ on asetusten ja mainosten suunnittelu, mutta tämän jälkeen työ helpottuu.

Hakukoneoptimoinnissa muuttujien määre on huomattavasti suurempi ja muutoksia pitää seurata jatkuvasti. Hakukonemainonnassa riittää normaalin kehitystyön lisäksi seuranta sekä pienten muuttujien hienosäätö. Näitä ovat hintatarjouksien, avainsanojen ja mainostekstien muutokset.

7. AdWords on joustava

AdWords tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia mainoskampanjoiden asetusten ja mainosten säätämiseen. Valintamahdollisuuksilla voit rajata mainoksesi näkymään vain halutuille kohderyhmille ja karsia näin ne ihmiset jotka eivät ole potentiaalisia asiakkaitasi.

8. AdWordsin remarketing-ominaisuus täydentää mainoskampanjan

AdWordsin remarketing-ominaisuus täydentää hakukonemarkkinoinnin. AdWords tarjoaa mielenkiintoisen remarketing-ominaisuuden, jossa kohderyhmänä ovat ne, jotka ovat osoittaneet aiemmin kiinnostusta yritykseesi. He ovat niitä kävijöitä, jotka ovat käyneet kotisivuillasi, mutta eivät ole viimeistelleet ostotilausta. Remarketing-ominaisuudella mainoksesi seuraa asiakastasi tietyn ajankohdan ajan ja näyttää hänelle mainostasi Googlen yhteistyösivujen kautta. Toiston kautta yrityksesi nimi muistuu mieleen sopivan ostohetken tullessa kyseeseen.

Lue lisää Google AdWords Remarketing -ominaisuudesta.

9. AdWords kehittyy ja näyttää tuoreelta

Google uudistaa ja monipuolistaa palvelujaan aika ajoin. Jokin aika sitten se toi mahdolliseksi videomainokset YouTubeen sekä tuotelistaukset. Google haluaa olla mainosmuotojen edelläkävijä, sillä tietää että tuoreet ideat saavat osakseen klikkauksia. AdWordsin uusimpia ominaisuuksia käyttämällä yritykselläsi on suurempi mahdollisuus erottua kilpailijoista.

10. Hyödynnä kun mainostaminen on vielä edullista

Googlen AdWords -hakokonemainonta on Suomessa kasvussa eivätkä kaikki sitä vielä käytä. Klikkaushinnat ovat monilla aloilla vielä kansainvälisen mittapuun mukaan edullisia. Hakukonemainonta on Suomessakin kasvussa, joten nyt on oikea aika hypätä mukaan. Yrityksillä ei ole varaa olla kilpailussa mukana pelkästään hakukoneoptimoinnin voimalla.

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita