Googlen logo uudistuu

Suurin muutos sitten vuoden 1998

Harvan yrityksen logouudistus innoittaa ihmisiä arvioimaan muutoksia. Google on yksi mielenkiintoisimmista ja arvostetuimmista yrityksistä, jonka jokainen muutos saa suuren huomion. Nyt sellaisen saa yrityksen uusi logo.

Googlen uusi logo

Googlen yritysilme sai juuri merkittävän uudistuksen.

Internetin 17-vuotta vanha markkinajohtaja julkaisi ylpeänä tänään uuden Google-logoperheen mainosvideoiden ja gif-animaatioiden avulla. Yritys julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi ikonisen logon uudistuksesta. Uusi ilme tuo mielikuvan modermista ja leikkisästä lähestymistavasta. Uusi logo sopii hyvin Googlen uuden Alphabet-palvelun oheeen.

Uusi palvelu, uusi logo

Yritys myllertää tällä hetkellä toimintaansa radikaalisti ja samaan muutosketjuun sopii hyvin 17 vuotta vanhan logon uusiminen. Uusi logo on edelleen tunnistettava, mutta kirjaimet ovat vaihtuneet nykytrendin mukaisesti päätteettömään, sans-serif -kirjaisintyyppiin. Uuden logon värit ovat hieman aiempaa versiota rauhallisemmat, mutta siltisisältävät tutut värit (sininen, punainen, keltaine, vihreä).

Ei pelkästään logomuutos – Uusi logoperhe

Logo ei kuitenkaan itsessään kerro koko tarinaa. Se liittyy kokonaisvaltaisempaan tuoteperheeseen. Nyt Googlen palvelut ovat kaikki tunnistettavia ja toimivat ongelmitta kaikilla laitteilla. Syy muutoksiin on selvä: yritys aloitti toimintansa aikakaudella jolloin tiedonhakuja tehtiin ainoastaan pöytätietokoneilla. Tänään käyttäjä käyttää Googlen palveluita erilaisilla laitteilla ja alustoilla suurista näytöistä älykelloihin. Uudistuksessa on halu toteuttaa logoperhe, jotka pysyvät tunnistettavana pienimmilläkin mobiilinäytöillä.

Googlen uusi logo

Erilaisille näytöille ja alustoille

Logouudistus auttaa logoja esiintymään erilaisten laitteiden näytöillä suurista tietokoneen näytöistä pieniin älykellojen näyttöihin. Kännykkäselailun yleistyttyä tietokoneen näytölle suunnitellulle logolle tuli uusi tarve. Ikoni-logot ovat helposti tunnistettavissa ja kertovat helposti käyttäjille palveluntarjoajasta. Pienille näytöille suunnattu neljävärinen ”G”-logo tulee korvaamaan aiemman g-logon, joita käytetään ikoneissa ja aplikaatioissa. Ikonilogot pysyvät tunnistettavina niiden väritysten ansiosta.

Tuttu vuodesta 1998

Logo on saanut vuodesta 1998 lähtien osakseen useita muutoksia, mutta ne ovat pääasiassa olleet pieniä hienosäätöjä. Tänään tapahtunut muutos on logon historiassa suurin muutos. Suurin ero on logon kirjaisintyypin vaihtuminen päätteettömään sans-serif-kirjaisimeen.

Muutoksilla Google haluaa tuoda esiin ettei uusi logo ole pelkästään staattinen kuva. Muutoksia tuodaan esille tyylikkäässä animaatiossa, jossa näytetään miten uusi logoperhe muokkautuu uusiin laitteisiin ja ympäristöihin.

Uusi logo on jo vaihdettu yrityksen kotisivuille. Muihin yrityksen palveluihin muutokset tulevat lähiaikoina.

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita