Google AdWords

Miten väärät valinnat tuhosivat koko hakukonemainoskampan

Muistan ensimmäisen kerran kun tutustuimme Google-mainontaan. Siitä lienee nyt jo lähes kymmenen vuotta. Olimme tekemässä omaa ensimmäistä hakukonemainoskampanjaa uudelle ylväälle yrityksellemme ja olimme lukeneet sen helppoudesta ja tehokkuudesta. Oppaan lukemisen jälkeen homma tuntui olevan täysin hallussa ja loput pienet yksityiskohdat varmasti selviäisivät kokemuksen myötä. Niin todella kävi, mutta ei aivan siten kuin me olimme arvelleet sen tapahtuvan.

Yksinkertaista & nopeaa

Mainoskampanjan käynnistäminen oli melko yksinkertaista. Pienen sähellyksen jälkeen saimme mainosten näytöt pyörimään. Tyytyväisinä suljimme tietokoneen ruudun ja jäimme odottamaan tilauksia.

Kahden viikon päästä huomasimme unohtaneemme täysin Google-mainoskampanjamme. Kurkistimme kampanjamme ja huomasimme tilin olleen tyhjä. Pohdiskeltuamme tilannetta tulimme siihen tulokseen, että olimme laittaneet huolimattomasti asetukset. Jälkikäteen pystyi myös sanomaan, etteivät mainoksetkaan eivät olleet täydellisiä. Ne eivät puhutelleet asiakaskuntaamme, vaan puhuivat ennemminkin omasta erinomaisuudestamme. Lisäksi mainokset johtivat väärälle sivulle, joka oli tuolloin vasta tekeillä. Väärien valintojen vuoksi koko mainosbudjetti livahti tyhjäksi ennenkuin olimme edes kissaa ehtineet sanoa. Onneksi kyseessä oli meidän oma mainosbudjettitilimme.

Olimme innoissamme unohtaneet:

    • rajata mainosten näkyvyyttä, joten mainos näkyi lähes kaikkialla
    • valita avainsanoiksi monimuotoisempia sanoja yksittäisten yleisempien hakusanojen sijaan
    • asettaa klikkaushinnat oikein
    • miettiä mainoksen sanomaa, nyt mainokset eivät kertoneet hyödyistä, joita palvelumme tuottaisi

Virheet tehokkain opettaja

Omat virheet pistivät harmittamaan. Näitä palveluita olisi pitänyt alkaa myymään vaikka emme osanneet tehdä edes itsellemme hakukonemainontaa. Nyt homma pistettiin pariksi viikoksi tauolle. Tuona parin viikon aikana keskityimme täysin Google AdWords -palvelun mahdollisuuksiin ja asetuksiin. Jälkikäteen katsottuna teimme oikean reittivalinnan. Tuhlasimme oman mainosbudjettimme huonoihin valintoihin ja opimme siitä paljon. Huonot ja huolimattomasti tehdyt valinnat saivat meidät puurtamaan oikeiden valintojen eteen.

Kymmenen vuoden kokemus tuo vankan pohjan hakukonemainonnalle

Tänään tuosta epäonnisesta virheestä on kulunut melkein kymmenen vuotta. Google AdWords on saanut lukemattomia uudistuksia ja mukaan on tullut paljon mainostajalle uusia ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Erilaiset mainoslaajennukset ja ymmärrys siitä miten klikkaushintoihin voidaan vaikuttaa ovat tehneet hakukonemainonnasta entistä tehokkaamman markkinointivälineen. Taitava hakukonemainostaja pystyy tekemään näkyvämpää mainontaa muita kilpailevia mainostajia edullisempaan hintaan. Menneisyyden virheen vuoksi ymmärrämme, että hakukonemainostus kehittyy jatkuvasti ja jokaisen hakukonemainontapalveluita tarjoavan tekijän on oltava tietoinen uusista muutoksista ja siirtää ne ensimmäisten joukossa käyttöön. Nyt voimme olla ylpeitä tietomäärästä, jota voimme hyödyntää sinun yrityksellesi.

Lue lisää tämän päivän hakukonemainonnasta!

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita