Gmail-sähköposti

Kuinka lähettää Gmailista sähköpostia toisella osoitteella

Google muutti loppuvuodesta 2014 sähköpostikäytäntöään. Aiemmin omaan Gmail-sähköpostiin oli helppoa liittää omistamia sähköpostiosoitteita, jolloin pystyit valitsemaaan lähettäjäksi Gmailin oman osoitteen (esimerkki@gmail.com tai oman osoitteen (esimerkki@esimerkki.com). Näytti pitkään, että asetusta ei pystyisi kiertämään. Nyt siihen on kuitenkin (teoriassa) ratkaisu!

Internetistä löytyy useita sivustoja, joissa esitellään vastaavia keinoja. Valitettavasti nämä eivät enää toimi. Kerromme miten saat vastaanotettua postisi Gmail-osoitteeseesi ja lähetettyä sieltä edelleen haluamallasi osoitteella. Esimerkin teemme Go Daddy -palveluntarjoajan tiedoilla. Joudut selvittämään tiettyjä määritteitä oman palveluntarjoajasi kautta mikäli käytössä on jokin muu kuin Go Daddy.

Tee ensin edelleenlähetys

Tee liitettävästä sähköpostiosoitteesta ensin edelleenlähetys Gmail-sähköpostiisi. Useimmissa sähköpostiohjelmissa edelleenlähetyksen tekeminen on yksinkertaista. Edelleenlähetyksen tekeminen jo tässä vaiheessa helpottaa yhden askeleen verran myöhempänä esiteltyä vaihetta.

a. Lisää Gmail-osoite, jonne sähköpostit ohjataan.

b. Merkitse halutessasi ruksi Catch-all -kohtaan. Tämä varmistaa sen, että virheellisesti kirjoitetut sähköpostit tulevat sinulle.

Sähköpostien vastaanottaminen

1. Kirjaudu Gmail-tiliisi
2. Klikkaa Asetukset (settings), jonka löydät oikeasta yläkulmasta (ratas-ikoni).

5. Esiin tulee pop up -ikkuna. Kirjoita se sähköpostiosoite, jonka haluat liittää Gmailiin ja klikkaa ”Seuraava vaihe” (Next Step).

6. Täytä tarvittavat tiedot.

6. Täytä tarvittavat tiedot.

a. Käyttäjänimi (username) on sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkki@esimerkki.com)
b. POP-palvelimen nimi Go Daddy -palveluntarjoajalla on “pop.secureserver.net” (tämä vaihtelee palveluntarjoan mukaan, kysy omalta sähköpostia tarjoavalta palveluntarjoajalta oikea.
c. Käytä porttia 110
d. Älä merkitse ”Jätä kopio haetuista viesteistä palvelimelle” -kohtaan ruksia. Joudut muuten tyhjentämään alkuperäisen sähköpostilaatikon kun se täyttyy.
e. Älä merkitse ruksia kohtaan ”Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) viestien hakemiseen.”. Valitettavasti tämä oli ainoa tapa, jolla sain siirron toteutumaan.
f. Ruksaa kohta ”Merkitse saapuvat viestit tunnisteella”, jotta viestien tunnistaminen on helpompaa.
g. Älä ruksaa kohtaa ”Arkistoi saapuvat viestit” paitsi jos haluat jostain syystä arkistoida viestejäsi.

7. Tämän jälkeen sähköpostiosoitteen voi liittää lähetettävien listalle. Klikkaa ”Lisää toinen omistamasi sähköpostiosoite”

Helpompi vaihtoehto

Ota käyttöön Gmailin business-versio Google Apps for Work. Se maksaa vain alk. 4€/kk +alv ja sisältää mahdollisuuden lähettää sähköpostia haluamallaan osoitteella.

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita