Google AdWords

Laskeutumissivu – Landing Page

Google AdWords -mainokset rullaavat ja ne keräävät hyvin klikkauksia. klikkaukset eivät vain tahdo muuttua myynniksi, vaikka kaikki on moneen kertaan tarkistettu. Usein syynä voi olla huono laskeutumissivu, joka ei anna vastausta asiakasta polttelevaan kysymykseen.

Laskeutumissivuksi (Landing Page) kutsutaan sitä sivua, jolle asiakas ohjataan Google-mainoksen linkin kautta. Laskeutumissivu on siis asiakkaan ensikosketus yritykseesi. Sinulla on vain yksi mahdollisuus vakuuttaa asiakkaasi, joten tee se hyvin. Tässä artikkelissa esittelemme käytännön vinkkejä laskeutumissivulle, jotta saat hakukonemainonnan toimivammaksi ja edullisemmaksi.

Google antaa laatupisteitä mainoksellesi. Laatupisteitä saat hyvällä ja osuvalla mainostekstillä, joka vastaa määrittelemiäsi hakusanoja. Mutta tiesitkö että Google antaa laatupisteitä myös sivulle, jolle ohjaat asiakkaan Google-mainoksen linkin kautta? Korkeilla laatupisteillä mainoksesi näkyy paremmin, teet mainontaa edullisemmin ja saat helpommin aikaan myyntiä.

Miksi tarvitaan laskeutumissivua?

Laskeutumissivun tärkein tehtävä on saada aikaan myyntiä. Asiakas ohjataan suoraan suoraan sivulle, jossa hänen etsimäänsä tuotetta tai palvelua esitellään. Asiakas poistuu sivuiltasi jos hän ei löydä sivuiltasi nopeasti vastausta ongelmaansa. Laskeutumissivun tarkoitus on saada kävijä suorittamaan jokin tietty markkinointitavoite kuten esimerkiksi tilauksen jättäminen tai lomakkeen lähettäminen. Laskeutumissivulla on myös mahdollisuus pienentää mainoskuluja. Pyri aina välttämään etusivun linkittämistä. Suora linkki kotisivun etusivulle on pelkkää rahan tuhlausta.

Etusivulle lähetetyt vierailijat ovat menetettyjä vierailijoita

Millainen on hyvä laskeutumissivu?

Hyvällä laskeutumissivulla on vain yksi ainoa tavoite: saada aikaan myyntiä. Hyvä laskeutumissivu antaa lukijalla riittävästi tietoa ja kehoittaa toimenpiteisiin. Laskeutumissivun suurin etu on se, että ne keskittyvät vain yhteen aiheeseen ja ovat siten tehokkaammin kohdistettavempia sivuja.

Hyvällä laskeutumissivustolla vierailija saa sen tiedon, jota hän odottaa saavansa mainosta klikatessa. Asiakas pitää mainosta lupauksena sen takana sijaitsevasta tiedosta. Pidä huoli että laskeutumissivu pysyy tiukasti rajatussa aiheeessa.

  • sivustolla on lupaus (esimerkiksi lupaus nopeasta toimituksesta
  • selkeä tuote- tai palvelukuvaus kuvilla tai videoilla varustettuna
  • esillä hyödyt ja edut kilpailijoihin nähden
  • referenssikuvauksia tuotteen tai palvelun ostaneilta asiakkailta poistaakseen ostopelon
  • toimintakehoitus, joka ohjaa haluttuun toimenpiteeseen (lomakkeen lähettäminen, tilauksen tekeminen, soittaminen jne.)
  • kertoo asiakkaan saaman hyödyn (huomioi että esimerkiksi tuotteiden sisältämät tekniset ominaisuudet eivät ole hyötyjä)

Mitä haittaa on huonosta laskeutumissivusta?

Google laskee laatupisteet hintatarjouksellesi, mainostekstillesi sekä sivustollesi, jolle mainos ohjaa kävijän. Se vertailee ja päättelee omien kriteereiden mukaan mainoksen osuvuuden. Huono laskeutumissivu muiden virheiden kanssa voi johtaa siihen, ettei mainos oikeastaan näy kenellekään, vaikka asettaisit hintatarjouksen muita korkeammalle. Yleisin virhe yrityksillä on pistää mainoksen linkkiin yrityksen etusivun osoitteen kunnollisen laskeutumissivun sijaan.

Huonot laatupisteet tarkoittavat:

  • mainoksesi näkyy vain satunnaisesti
  • mainoksesi ei näy parhaimmilla sijainneilla
  • mainoksen klikkaushinta on muita korkeampi

Millaista laskeutumissivua Google suosii?

Google pyrkii kaikessa ohjeistuksessa ajattelemaan lukijaa. Se edistää niitä mainoksia ja sivustoja, joissa on laadukasta sisältöä ja jotka ovat olla aidosti asiakasta auttavia. Palveluita tai tuotteita etsiessään asiakkaalla on ongelma, jonka sivustosi laskeutumissivu tulisi ratkaista. Älä ajattele asiakkaan haluavan etsiä vastausta sivuilta, sillä hän mieluummin jatkaa vastauksen etsimistä Googlen kautta.

Toimivaan kokonaisuuteen tarvitaan neljä avaintekijää:

1.) yhteinen tekijä

Tehokkaassa ja onnistuneessa hakukonemarkkinointikampanjassa on kyse viestistä, joka toistuu avainsanojen valitsemisessa, mainostekstissä ja laskeutumissivussa. Ideaalisessa tilanteessa mainoksesi otsikko sekä mainosteksti toistuisi laskeutumissivulla ja loput laskeutumissivun sisällöstä keskittyisivät asiakkaan pulman ratkaisuun. Tällä tavoin asiakas saisi eteensä välittömästi sen mitä haluaisi. Yhteiset tekijät avainsanoissa, mainostekstissä ja laskeutumissivussa palkintaan korkeilla laatupisteillä, jotka vaikuttavat mainoksesi parempaan näkyvyyteen sekä matalempiin klikkaushintoihin.

2.) Kohdennetut avainsanat

Käytä valitsemiasi avainsanoja niin mainostekstissäsi kuin laskeutumissivulla. Toista tärkeimmat avainsanat otsikoissa. Älä kuitenkaan levitä avainsanoja pelkästään levittämisen ilosta, vaan tee tekstistä siitä huolimatta asiakasystävällinen. Kaukana ovat ne ajat, jolloin näkyvyyttä sai helposti listaamalla kotisivuille pelkästään avainsanoja ja linkkilistoja. Nyt kaikki ovat toisin kuin viisi vuotta sitten! Käytä hyväksesi synonyymejä ja ammattisanastoa luovessasi avainsanoja ja tekstejä. Google analysoi sanat ja osaa yhdistää synonyymit ja asiasanat kokonaisuuteen.

3.) Erottuvuus

Kävijät klikkailevat useita mainoksia ja silmäilevät nopeasti sivun sisällön laittaen samalla näkemiään sivustoja paremmuusjärjestykseen. Sen jälkeen he ottavat tarkempaan tarkkailuun yhden tai muutaman sivuston, joihin ottavat yhteyttä. Sivuston ensivaikutelmaan ei voi panostaa liikaa, sillä se saattaa olla ainoa sivu, jonka asiakkaasi näkevät yrityksestäsi. Sivullasi on vain muutama sekunti aikaa vakuuttaa kävijä. Tee päättämisestä helppoa ja mieti miten laskeutumissivustosi voisi olla kilpailijoitasi parempi ja erottuvampi.

Google tarkkailee asiakkaittesi liikkeitä sivustollasi. Se laskee yksittäisillä sivuilla vietettyjä aikoja sekä käyntejä, joissa vieraillaan ainoastaan yhdellä sivulla. Laskelmaa kutsutaan nimellä Bounce rate (vain yhden sivulatauksen tehneet). Pitkiä vierailuaikoja ja monia sivulatauksia saavat sivustot saavat hyvät laatupisteet.

4.) Toimintakehoite (Call to Action)

Sivuston omistajana sinulle on selkeää se mitä asiakkaan tulisi saapumisen jälkeen tehdä. Asiakkaalle tilanne on harvemmin selkeä. Epävarma asiakas on helpommin sivustolta poislähtevä asiakas, joten tee opastus seuraavaan vaiheeseen. Tee laskeutumissivulle toimintakehoite selkeällä ja isolla napilla, joka johdattaa asiakkaan suoraan esimerkiksi tilauslomakkeeseen, kyseiseen tuotteeseen tai sivuun, josta löytyy asiakkaan tarvitsemia yksityiskohtaisempia tietoja. Kerro napissa mihin toimenpiteeseen nappi johdattaa: ”Ota yhteyttä ja saa ilmainen konsultointi”, ”Tilaa tuote” tai ”Tule jäseneksi”.

Poista ostopelko ja epävarmuus

Asiakas pelkää eniten epäonnistumista ja huijatuksi tulemista. Kerro laskeutumissivulla aiemmista asiakkaistasi ja anna heidän kuvailla kaupantekoa. Suositukset ovat yksinkertaisuudessaan toimivia. Esittele tuotteiden saamia arvosteluita ja artikkeleita.

Testaa erilaisia ratkaisuja

Testaaminen on välttämätöntä hyvälle laskeutumissivustolle. Vaihtele otsikkoja, tekstin sanamuotoja sekä visuaalista ilmettä ja vertaile uusia tuloksia vanhoihin toteutuksiin.

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita