Hakukonemainonta & hakukoneoptimointi

Miksi yrityksen tulisi käyttää samaan aikaan hakukoneoptimointia sekä hakukonemainontaa?

Monilla yrityksillä on vaikeuksia päättää millaiseen hakukonemarkkinointiin yritys keskittyy: käyttääkö markkinointibudjetin maksulliseen hakukonemainontaan vai hakukoneoptimointiin, jolla yrityksen verkkosivut saadaan näkymään hakukoneissa entistä tehokkaammin.

Miksi valita vain toinen kun yhdistämällä nämä molemmat voidaan saada tehokkaampia tuloksia? Hakukoneoptimointi ja hakukonemainonta tukevat toisiaan eivätkä ole toistensa kilpailijoita.

1. Ajoitus

Hakukoneoptimoinnin tuloksien saaminen kestää usein viikoista kuukausiin. Kilpailluilla aloilla hakukoneoptimoinnin tuloksien syntyminen saattaa kestää normaalia kauemmin.

Hakukonemainonta toimii välittömästi mainoskampanjan julkaistua. Hakukonemainonta tarjoaa mahdollisuuden kiilata hakukoneoptimoinnin tuloksien yli.

2. Tuloksellisuus

Hakukoneoptimointi tuottaa enemmän klikkauksia, mutta hakukonemainonta tuottaa todennäköisemmin enemmän yhteydenottoja ja kauppaa. Mainoksien voima on niiden kohdistettavuudessa. Pystyt helposti tekemään mainoksesta houkuttelevan ja kyseiselle hakusanalle personoidun.

Hakukonemainonnan hyötyjä ovat mainossanoman muokkausmahdollisuus, jossa mainoksen tekstistä saadaan erittäin osuva ja houkutteleva haetulle hakusanalle.

Hakukoneoptimoinnin vahvuutena ovat luotettavuus. Ihmiset, jotka tietävät mainospaikat välttelevät helposti mainoksien klikkaamista. Karkeasti voisi arvioida, että hakukoneoptimoinnin tulokset auttavat tiedonetsijöitä ja hakukonemainokset niitä, jotka ovat valmiita ostamaan.

3. Uskottavuuden luominen

Hyvin toteutettu hakukonemainonta ja hakukoneoptimointi eivät tuota ainoastaan kävijöitä ja kauppoja. Ne vaikuttavat myös yrityksen imagoon; Monipuolinen näkyminen luovat osalle käyttäjistä mielikuvia vahvasta yrityksestä, joka elää nykyajassa. Valtaosalla lukijoista ei kuitenkaan ole mielipidettä asiaan, sillä he eivät välttämättä edes erota mainosta luonnollisesta hakutuloksesta.

Hyvää hakukonenäkymistä pidetään silti selkeästi positiivisena asiana riippumatta siitä onko kyseessä luonnolliset hakutulokset vai hakukonemainonnalla saadut tulokset. Ensimmäinen sijainti hakutuloksissa antaa mielikuvan alan johtajasta, jota muut seuraavat.

Kuinka paljon tulisi panostaa hakukonemainontaan ja hakukoneoptimointiin?

Hakukoneoptimointi ja hakukonemainonta ovat joustavia markkinointikeinoja ja niihin pystytään tekemään muutoksia hyvinkin helposti. Yksikään päätös ei ole sitova.

Avasiko artikkeli uusia näkökulmia, joita yrityksesi voisi hyödyntää markkinoinnissa? Miten jakaa markkinointiin tarkoitettua budjettia mahdolisimman tehokkaasti?

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita