Hakukoneoptimointi

Takuu hakukoneoptimoinnille – liian hyvää ollakseen totta?

Osa telemarkkinointia harjoittavien hakukoneoptimointia tarjoavien yritysten valttikorttina on takuu, joka takaa hakukoneoptimoinnin tulokset. Kuulostaako hyvältä? Takuu on helppo tapa vakuuttaa ostaja lopputuloksista, mutta samalla se on yksi hakukoneoptimoinnin yleisimmistä huijauksista.

Hakukoneoptimoinnin takuu liittyy useimmiten sijoituksiin ja tuloksiin. Yleisimmät tarjotut takuut ovat:
  • Ensimmäisen sivun hakukonesijoitus
  • Ensimmäinen hakukonesijoitus tietyillä hakusanoilla
  • X prosenttia lisääntyvä kävijämäärä
  • X prosenttia lisääntyvät yhteydenotot
  • X prosenttia lisääntyvä myynti
Mainittu takuu tähtää vain myyntitapahtuman klousaamiseen. Tosiasiassa annettu takuu on pelkkää myyntihuijausta, jonka avulla myyjät tavoittelevat nopeaa tilauksen päättämistä. Takuut eivät toteudu, sillä yhdelläkään hakukoneoptimoinnilla ei ole todellisuudessa 100 prosentin toimivuustakuuta. Hakukoneet eivät ole kertoneet julkisesti hakukoneoptimointiin vaikuttavista yksityiskohdista eikä ne suosi yhtäkään hakukoneoptimointia tekevää yritystä. Hakukoneoptimointia tarjoava syöttää puuta heinää, jos se selittää olevansa Googlen kanssa yhteistyössä. Yhteistyötä voi olla, mutta siihen ei liity yhteistyö hakukoneoptimoinnissa.

Mitä annettu takuu sisältää?

Tyypilinen takuu muotoillaan näin: ”hakukoneoptimoinnin takuumme riippuu useista eri tekijöistä, jotka ovat mm. hakusanojen lukumäärä, niiden kilpailutilanne, sivustosi laadukkuus jne. Me takaamme sivustosi sisältyvät kymmenen ensimmäisen hakutulossivun joukkoon.”

Tätä takuu yleensä tarkoittaa:
  • Hakukoneoptimointi tehdään pitkiin hakulausekkeisiin, joita haetaan harvoin. Tarkista sopimus huolellisesti. Tarkista hakusanat jotka sisältyvät optimointiin. ”Halpa hyvä kampaamo Espoo” ei välttämättä tuota sellaisia asiakkaita, joita sinä tavoittelet, mahdollisesti et edes haluaisi esiintyä hakutuloksissa kyseisellä hakulausekkeella.
  • Takuut eivät takaa pitkäkestoista hakukonenäkyvyyttä. Tämä on yksi yleisin ansa. Hakusana on kohtalaisen helppo saada hetkeksi tavoitelluille hakukonesijoituksille hakukoneoptimointikeinoilla, jotka eivät ole Googlen ohjeistuksien mukaisia.
  • Hakukoneoptimoinnin takut vahingoittavat sivustoasi. Epäeettiset optimointiyritykset käyttävät nopeiden tulosten saamiseksi epäeettisiä keinoja. Nämä optimointitavat tuovat nopeita tuloksia, mutta yhtä nopeasti hakukoneet voivat poistaa koko sivustosi hakukonetuloksista. Tämän jälkeen sivustoasi ei enää löydy hakukonetuloksista lainkaan.
  • Takuu myynnin lisääntymiseen. Takuut myynnin lisäämiseksi ovat kaikkein läpinäkyvimpiä huijauksia. Myynti koostuu monesta eri tekijästä, joihin hakukoneoptimointia tekevä yritys ei pysty vaikuttamaan. Takuu pystyy vaikuttamaan korkeintaan lisääntyvään kävijäliikenteeseen, mutta loppu riippuu sivustosi ulkoasusta, sisällöstä, hinnasta, luotettavuudesta jne. Hakukoneoptimoija tuskin tuntee alasi yksityiskohtia paremmin kuin kilpailijasi. Lupaukset lisääntyvästä kaupasta ovat siten ajanhukkaa.

Vältä takuita

Takuun tarjoaminen on aina hälytysmerkki. Takuu on tuovinaan turvaa ostopäätökseen. Jokainen haluaa varmuuden palvelun toimivuudelle, mutta takuu on tässä yhteydessä vain rekvisiittaa. Jokainen vähänkin hakukoneiden toimintaa tietävä pystyy kertomaan, että takuun antaminen hakukoneoptimoinnin tuloksiin on mahdottomuus. Jos päätät varoituksista huolimatta tarttua takuutarjoukseen, pyydä maksumahdollisuutta vasta kun toivomasi tulokset ovat syntyneet. Asiansa osaava hakukoneyritys uskaltaa antaa TODELLISEN takuun ja veloittaa vasta tulokset saavutettuaan. Siinä on kunnon takuu, jossa riski on myös optimointia tekevällä yrityksellä.

Takuut hakukoneoptimoinnin toimivuudesta ovat huijausta, pysy erossa niistä, vaikka ne kuulostaisivatkin turvallisimmalta vaihtoehdolta.

Takuu hakukoneoptimoinnille – liian hyvää ollakseen totta? Sitä se todellakin on…

Pyydä tarjous

Annamme mielellämme tarjouksen

Ota yhteyttä

Kysy palveluistamme tai anna palautetta

Kerro projektistasi

Me teemme siitä todellisen

Kerro yrityksestäsi ja tilaa palveluita