Hakukonemainonta & hakusanamainonta – Google AdWords

Hakukonemainonta tarjoaa mahdollisuuden mainoksiin, joissa kuluja syntyy vasta asiakkaan klikatessa mainostasi ja siirtyessään sivuillesi. Mainoksiasi näytetään vain niille asiakkaille, jotka hakevat palveluitasi ennakkoon määrittelemilläsi hakusanoilla. Tämä tuottaa sivustollesi kävijöitä, jotka ovat potentiaalisia asiakkaita.

Saat aina henkilökohtaista apua

Sinua auttaa aina ammattilainen, joka on jokaisessa tilanteessa vain sähköpostin tai puhelinsoiton päässä.

AdWords -kampanjoiden suunnittelu

Me teemme puolestasi AdWords-asetukset, jotka ovat suunniteltu pienentämään mainoskuluja ja ylläpidämme mainoskampanjaasi.

Kohdennettu asiakasryhmä

Varmistamme että mainoksesi tavoittavat juuri ne kuluttajat, jotka etsivät palveluitasi tai tuotteitasi.

Mittaus ja seuranta

Seuraamme kampaanjasi tehokkuutta ja pidämme huoli mainostesi näkymisestä.

Mitä on Google AdWords -mainonta?

Suomessa hakukonemainonta keskittyy pääasiassa Googlen AdWords -hakukonemainontaan, sillä 95% suomalaisista käyttää Googlen hakukoneita tiedon etsimiseen. Google on Suomen ylivoimaisesti käytetyin hakukone ja siksi on luonnollista keskittyä mainostamaan suosituimmassa kanavassa.

Mainostajat antavat hintatarjouksiaan avainsanoista, joilla he haluavat oman mainoksen näkyvän. Hakukonemainostaminen käytännöllinen tapa rakentaa yrityksen tuotemerkin tietoisuutta sekä tehokas keino ohjata potentiaalisia asiakkaita sivuillesi. AdWords on luotu, jotta sinä voisit myydä tuotteitasi tai palveluitasi enemmän.

Mainokset voivat myös näkyä laajassa Googlen yhteistyöverkostossa, joka käsittää laajan määrän ulkopuolisia sivustoja.

Ylivoimainen kohdistettavuus

Hakukonemainonta on arvioitu tärkeimmäksi liikenteen lähteeksi sen kohdistettavuuden vuoksi. Ihmiset tekevät hakukoneilla hakuja saadakseen lisätietoa, vastauksia kysymyksiin ja oppiakseen uutta. Klikatessa mainosta hän on todennäköisesti jo potentiaalinen asiakas, joka voisi olla kiinnostunut tarjoamistasi palveluista tai tuotteista. Mainosten osuvuus ei voisi osua lähemmäs kohderyhmää. Facebook ja Twitter yrittävät kehittää omia mainosalustojaan, mutta heidän kehitysvaiheensa on vielä alussa. Google AdWords -hakukonemainonta on mainonnan ykkönen kaikilla mittareilla.

Valitse mainospakettisi kolmesta vaihtoehdosta

Haluatko olla mukana seuraamassa kampanjoita vai haluatko ulkoistaa mainostamisen kokonaan?

Markkinavaltaaja 1

650 €

Alv. 0 %

Teemme huolellisesti asetukset, joilla säästät tulevaisuudessa rahaa. Luomme mainokset ja teeemme sinulle kaiken valmiiksi.

Markkinavaltaaja 2

180 €/kk

+ aloitusmaksu

200 €

Alv. 0 %

Teemme huolellisesti asetukset, joilla säästät tulevaisuudessa rahaa. Luomme mainokset ja teeemme sinulle kaiken valmiiksi. Seuraamme jatkuvasti kampanjan toimivuutta ja optimoimme kampanjan mainoksia sekä klikkaushintoja.

Markkinavaltaaja 3

50/50

Teemme huolellisesti asetukset, joilla säästät tulevaisuudessa rahaa. Luomme mainokset ja teeemme sinulle kaiken valmiiksi. Tämä mainospaketti ei vaadi sinulta työaikaa, sillä me pidämme huolen mainoksien näyttämisestä. Palveluun kuuluu myös jatkuva kampanjan seuraaminen, mainosten optimointi ja hintaseuranta.

Markkinavaltaaja 1

Kenelle:

Sinulle, joka olet jo ehkä tehnyt kokeiluja Google Adwords asetusten kanssa, mutta todennut tulosten tuovan vain turhia ja kalliita klikkauksia. Sinulla on kiinnostusta seurata ja ylläpitää mainoskampanjaa jota haluat myös itse hallinnoida.

Mitä sisältää:

Google AdWords -mainonnassa tärkeimpiä ovat oikeat asetukset ja houkuttelevat mainokset. Teemme ne puolestasi. Saat toimintavalmiin mainoskampanjan, jossa olemme luoneet mainostekstit sekä toimivat avainsanat. AdWords-ammattilaisemme ovat tehneet asetukset, jotka ovat säädetty hinta-laatusuhteiltaan mahdollisimman tehokkaiksi. Sinulle jää ainoastaan mainosrahan lataaminen ja mainoskampanjan seuranta.

Miten eroaa muista mainospaketeista:

Me teemme rahaa säästävät asetukset, jonka jälkeen mainoskampanjan seuranta ja ylläpito siirtyvät sinulle.

Markkinavaltaaja 1

620 €

Alv. 0 %

 • Asiakaskohtaisen tilin avaaminen
 • Olemassa olevan tilin linkitys
 • Mainosryhmien suunnittelu
 • Avainsanojen listaus
 • Mainostekstien suunnittelu
 • Mainoskampanjan aloittaminen

Markkinavaltaaja 2

Kenelle:

Google AdWordsin toimintaperiaatteet saattavat olla sinulla jo tiedossa, mutta haluat välttää kalliita virheitä etkä halua tehdä itse asetuksia, avainsanamäärityksiä tai mainoksia. Sinulle jää ylläpito ja seuranta. Sinulla on kiinnostusta seurata tuloksia ja hallinnoida itse rahatilityksiä, mutta haluat antaa vastuun mainosten optimoinnista ja ylläpidosta ammattilaiselle.

Mitä sisältää:

Saat mainoskampanjan, jossa olemme luoneet houkuttelevat mainostekstit sekä toimivat avainsanat. Keskitymme asetuksiin ja houkutteleviin mainoksiin, jotta saamme ne säädettyä hinta-laatusuhteiltaan mahdollisimman tehokkaiksi. Sinulle jää ainoastaan mainosrahan lataaminen.

Miten eroaa muista mainospaketeista:

Lisäät mainostilille tarvittaessa mainosrahaa, mutta haluat muuten antaa ammattilaisen hoitaa ylläpidon ja seurannan.

Markkinavaltaaja 2

180 €/kk

+ aloitusmaksu

200 €

Alv. 0 %

 • Asiakaskohtaisen tilin avaaminen
 • Olemassa olevan tilin linkitys
 • Mainosryhmien suunnittelu
 • Avainsanojen listaus
 • Mainostekstien suunnittelu
 • Mainonnan seuranta
 • Avainsanojen optimointi
 • Mainosten optimointi
 • Mainosbudjetin optimointi
 • Kuukausittainen raportointi
 • Kampanja on mahdollista laittaa tarvittaessa tauolle
 • Mainoskampanjan aloittaminen

Markkinavaltaaja 3

Kenelle:

Haluat keskittyä täysin omaan osaamiseesi eikä aikasi riitä uuden opiskeluun. Haluat ammattilaisen hoitavan Google AdWordsin kokonaan. Sinulle riittää kuukausittainen raportointi mainonnan tuloksista.

Mitä sisältää:

Saat kokonaispaketin mainoskampanjasta, jossa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa mitä haluat myydä. Me luomme tarkoin mietityille mainosteksteille toimivat avainsanat ja määrittelemme asetukset yhdessä sovittujen puitteiden mukaan.

Google-mainonnan laskutus on selkeää ja läpinäkyvää. Laskutuksesta 50% käytetään Google-klikkauksiin ja 50% mainosten suunnitteluun ja jatkuvaan ylläpitoon sekä optimointityöhön. Määrittelemäsi markkinointibudjetti jaetaan halutulle kuukausimäärälle. Muokkaamme avainsanoja, klikkihintoja sekä mainoksia markkinointibudjetin mukaan.

Me teemme puolestasi mainokset sekä avainsanat haastattelun perusteella. Saat laadukkaampia kontakteja eikä sinun tarvitse miettiä mainoksien toimivuutta. Meidän työmme on pitää mainoskampanjasi ajantasalla ja kehittää sitä. Pystymme virittämään mainosten tehokkuuden äärimilleen pitkässä kampanjajaksossa (yli kaksi kk). Kampanjajakson aikana kertyneitä tuloksia käytetään kampanjan optimoimiseen. Tällä säästät rahaa ja saat paremman sijoituksen mainoksillesi.

Käymme yhdessä tärkeimmät kohderyhmät ja avainsanat. Avainsanoja voi lisätä milloin vain. Asetamme kampanjan näkymään myös mobiililaitteissa. Mobiililaitteisiin saamme esille puhelinnumeron, jota painamalla asiakas saa yritykseen helpon kontaktin.

Miten eroaa muista mainospaketeista:

Sinun ei tarvitse käyttää lainkaan aikaasi Google-mainoksiin, sillä me hoidamme kaiken mainoksista ja mainosrahoista ylläpitoon sekä mainoksien optimointiin.

Muuta:

Google-mainonnan laskutus on selkeää ja läpinäkyvää. Laskutuksesta 50% käytetään Google-klikkauksiin ja 50% mainosten suunnitteluun ja ylläpitoon.

Markkinavaltaaja 3

50/50

 • Asiakaskohtaisen tilin avaaminen
 • Olemassa olevan tilin linkitys
 • Mainosryhmien suunnittelu
 • Avainsanojen listaus
 • Mainostekstien suunnittelu
 • Mainoskampanjan aloittaminen

Haluatko tietää lisää hakukonemainonnasta?

Kuinka se toimii?

Google-mainoksen erottaminen tavallisista hakutuloksista

Sijainti on yksi helppo tunnistusmerkki. AdWords-mainokset ilmestyvät usein hakusivuston ylälaitaan sekä oikeaan sivupalkkiin. Erotat mainokset myös vaaleasta taustasta sekä pienenpienestä tekstistä ”Mainokset” tai ”Ads”.

Näkyminen hakutulosten joukossa

Google-mainoksesi näytetään Googlen hakutulosten joukossa sekä Googlen kumppanien sivuilla. Mainoksen näyttäminen näkyy niille, jotka ovat tehneet hakuja määrittelemilläsi hakusanoilla. Mainoksien näkyvyys on huutokaupan sekä mainoksien osuvuuden summa. Suurimman klikkikohtaisen hinnan asettaja saa ensimmäiset sijainnit, mutta laadukkailla ja osuvilla mainoksilla voi kiilata suurimman tarjoajan edelle.

Miten hakukonemainonta eroaa hakukoneoptimoinnista?

Hakukoneoptimointia (kutsutaan myös nimellä SEO) voisi kutsua ”ansaituksi sijoitukseksi” kun taas Google AdWords -hakukonemainontaa kuvataan”maksetuksi sijoitukseksi”. Hakukoneoptimoinnilla on tarkoitus kertoa hakukoneille sivuston sisällöstä ja tehdä sisällön analysoinnista helpompaa. Optimointityön tarkoituksena on helpottaa hakukoneiden työtä ja saada optimoitavan sivusto näkymään korkeammalla hakutuloksissa. Hakukonemainonnalla ostetaan näkyvyyttä.

Hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinoinnin eroavuudet näkyvät ajankäytössä: hakukoneoptimointi saattaa viedä aikaa viikoista vuosiin, kun taas hakukonemainonnalla sivusto saa näkyvyyttä välittömästi.

Yritys voi käyttää hakukoneoptimointia ja -markkinointia samanaikaisesti eivätkä ne sulje toisiaan pois. Hakukonemarkkinointia voi kohdistaa niihin osa-alueihin, jotka eivät vielä näy hakukoneoptimoinnin avulla.

Mitä yksi mainoksen klikkaaminen maksaa?

Valitettavasti yksittäiseen klikkaushintaan ei ole yksiselitteistä vastausta. Klikkaushinta vaihtelee ja se riippuu siitä kuinka korkealla haluat mainoksesi näkyvän ja kuinka paljon kilpailevia mainostajia mainostaa samoilla hakusanoilla. Suomessa hakusanamainonta on vielä edullista ja klikkaushinnat vaihtelevat yleisimmin 0,01-5 € välissä.

Mainoksesi sjoittuminen muiden kilpailevien mainosten joukossa riippuu monesta tekijästä kuten asettamastasi klikkaushinnasta sekä Googlen määrittelemästä monimutkaisesta tavasta laskea mainoksesi arvostettavuus. Korkein hintatarjous ei aina saa parasta sijaintia.

Vältä virheet

Me teemme puolestasi mainokset sekä avainsanat haastattelun perusteella. Saat laadukkaita kontakteja eikä sinun tarvitse miettiä mainoksien toimivuutta. Meidän työmme on pitää mainoskampanjasi ajantasalla ja kehittää niitä. Pystymme virittämään mainosten tehokkuuden äärimilleen pitkässä kampanjajaksossa (yli kaksi kk). Kampanjajakson aikana kertyneitä tuloksia käytetään kampanjan optimoimiseen. Tällä säästät rahaa ja saat paremman sijoituksen mainoksillesi.

Käymme yhdessä tärkeimmät kohderyhmät ja avainsanat. Avainsanoja voi lisätä milloin vain. Asetamme kampanjan näkymään myös mobiililaitteissa. Mobiililaitteisiin saamme esille yrityksesi puhelinnumeron, jota painamalla asiakas saa yritykseen helpon kontaktin.

Google opastaa asetuksien tekemisessä, mutta annetut suositukset saattavat hyödyntää enemmän Googlea kuin sinua. Oikeilla asetuksilla saat huomattavasti suuremman määrän klikkauksia ja niitä jotka päätyvät asiakkaiksesi. Meidän työmme on saavuttaa sinulle sopivimmat asetukset ja mainokset. Meillä on pitkä kokemus Google-mainostamisesta sekä uusista Google AdWordsin ominaisuuksista.

Avainsanojen valinta

Mainoskampanjan suunnittelu alkaa hakusanojen ja hakulausekkeiden valinnalla. Hakusanojen valinnassa on paneudumme monipuolisesti mahdollisuuksiin ja valitsemme myös negatiiviset hakusanat, joilla mainosta ei haluta näyttää. Yleisimmät hakusanat ovat aina hinnaltaan kalleimpia, joten mietimme mahdollisia variaatioita ja synonyymejä.

Mainoksen suunnittelu

Kampanjan suunnittelu tehdään huolellisesti ennen sen julkaisua. Mainoksesi näkyvät kilpailijoidesi vieressä ja persoonallisilla mainosteksteillä voi olla valtava vaikutus asiakkaittesi klikkausinnokkuuteen.

Laskeutumissivu

Laskeutumissivu – Landing Page

Laskeutumissivu on se sivu, jolle asiakas päätyy klikattuaan mainosta. Toimivin sivu aloitussivuksi ei aina ole sivustosi etusivu.

Mitä asiakkaasi näkee klikattuaan mainoksen ja siirryttyään sivuillesi? Sinulla on vain hetki aikaa vakuuttaa laskeutumissivullasi kävijä siitä, että klikkaus sivustollesi oli kannattava. He odottavat saavansa sivuiltasi vastauksen heitä askarruttavaan pulmaan, mutta kuinka helposti he löytävät vastauksen vai löytävätkö he sitä lainkaan? Löytävätkö he etsimänsä vai klikkaavatko he selaimen ”Takaisin”-nappia jatkaakseen etsintää toiselta sivulta?
Sivustosi tulee olla esittelykelpoinen saapuville vieraille. tyylikäs ulkoasu, oikeinkirjoitus, oikea asiapitoisuus ovat avainasemassa. Muutoin sivustosi unohdetaan tai muistetaan epäonnistuneen myyjän sivustona.

ReMarketing

Jälleenmarkkinointi

Google AdWordsin lisäominaisuudet täydentävät hyvin muita hakukonemainonnnan markkinointikeinoja. Esimerkiksi remarketing-ominaisuus on tehokas tapa muistuttaa sivuilla käyneitä kävijöitä palveluistasi ja tuotteistasi. Ominaisuuden avulla mainos alkaa seurata niitä kävijöitä jotka ovat vierailleet sivuillasi.

Asiakkaiden ostotapahtuma on muuttunut ja asiakkaat ovat tottuneet vertailemaan palveluntarjoajia toisiinsa. Remarketing on hyvä keino tuoda esiin uudestaan yrityksesi tarjoamat palvelut tai tuotteet niille vierailijoille jotka ovat aiemmin osoittaneet kiinnostuksensa sivujasi kohtaan.

Lue lisää remarketing-mahdollisuudesta.

Menestys riippuu useasta tekijästä

Mainostamisen menestys riippuu osin tekijän osaamisesta sekä mainostettavasta alasta. Menestys riippuu myös kilpailutilanteesta. Toisien alojen on mahdollista tehdä tehokasta mainontaa pienillä kustannuksilla. Toiset alat vaativat yksityiskohtaisempaa tutustumista ja testausta.

Hyvät & Huonot puolet

Hakukonemainonnan hyvä puolet

 • hakukonemainontakampanjan saa toimintavalmiiksi hetkessä ja kampanjaa voi kehittää kampanjan pyöriessä.
 • Kokeile samaa sanomalehtimainoksessa!
 • sinun ei tarvitse tehdä sivuillesi välttämättä muutoksia.
 • sinun ei tarvitse tietää sivustosi teknisistä ominaisuuksista.
 • maksat vain silloin kun joku klikkaa mainostasi, mainosnäytöt ovat ilmaisia
 • tuloksia heti vrt. hakukoneoptimointi
 • pystyt vaikuttamaan hyvin asetuksiin mm. mainosbudjettisi suuruuteen
 • löydät palveluasi etsivät asiakkaat helposti oikeilla hakusanoilla ja optimoinnilla
 • toimii hyvin uusien palveluiden mainostamiseen sekä muun markkinoinnin lisänä
 • mainoksia, klikkaushintoja tai avainsanoja on helppo muokata
 • mainonnan tehokkuutta voidaan mitata ja saatuja tuloksia hyödyntää jatkossa
 • oikeilla asetuksilla voi vaikuttaa klikkaushintaan
 • liikenteen määrä on riippuvainen vain budjetistasi

Hakukonemainonnan huonot puolet

 • mainonta on kallista, jos kotisivut ovat laadultaa heikot
 • liikenteen määrä on riippuvainen budjetistasi
 • jokainen mainoksen klikkaus maksaa
 • väärin tehtynä mainonta tulee kalliiksi
 • Google-näkyvyys loppuu, kun mainonta lopetetaan/mainosbudjetti on kulutettu vrt. hakukoneoptimointi
 • Mainostekstin määrä on rajattu, joten tekstien suunnitteluun täytyy panostaa

Näkyvin sijoitus ei ole paras sijoitus

Parhaan mainospaikan sijainti on herättänyt vuosien aikana useita eri mielipiteitä. Osa ammattilaista sanovat etteivät kaksi ensimmäistä mainospaikkaa ole parhaita sijainteja omalla mainokselle. Näiden mielestä sijat 3-5 olisivat tehokkaimpia ja tuottavat ensimmäisiin sijoituksiin verrattuna suuren säästön klikkaushinnoissa.

Usein kysytyt

Autamme yritystäsi ottamaan uuden askeleen